ROCKWOOL отримала найвищий рейтинг в світі серед компаній, відповідним цілям в області глобального сталого розвитку ООН

1/1

Виробник рішень з природної кам'яної вати ROCKWOOL очолює рейтинг авторитетної дослідницької групи Trucost. Trucost представляє аналітичні дані для програми ООН з навколишнього середовища. Відповідно до рейтингу, ROCKWOOL пропонує продукцію для вирішення основних викликів сучасності - брак ресурсів, шумового забруднення, пожежи, зміни клімату - вносить найбільший вклад на шляху до досягнення ряду цілей глобального сталого розвитку.

193 країни, 9000 компаній і інвесторів з активами понад 4 трильйонів дол. США заявили про свою підтримку цілей Організації Об'єднаних Націй в галузі сталого розвитку (SDG). Для переходу підприємств у всьому світі від намірів до активних дій Дослідницька група Trucost представила методику комплексної оцінки впливу підприємств на досягнення цих цілей SDG Evaluation. Новий інструмент виявляє приховані втрати нераціонального використання природних ресурсів підприємствами. З його допомогою проводиться кількісний аналіз ефективності компаній в рамках Цілей сталого розвитку (далі - Цур). Також оцінюється економічна складова виробничого процесу в географічному масштабі.

Цього року ROCKWOOL став однією з перших компаній, які брали участь в такій оцінці, і показав найкращий результат. В результаті 100% продукції Групи компаній ROCKWOOL були класифіковані що позитивно впливають на сталий розвиток світу.

За результатами оцінки, ROCKWOOL вносить найбільший вклад в рамках наступних цілей [1]:

  • Прийняття термінових заходів по боротьбі зі зміною клімату і його наслідками;
  • Забезпечення доступу до недорогих, надійним, екологічним та сучасних джерел енергії для всіх;
  • Сприяння неухильного, всеохватного і стійкого економічного зростання, повної і продуктивної зайнятості та гідної роботи для всіх;
  • За допомогою інструменту оцінювалося як позитивне, так і потенційно або фактично негативний вплив в результаті діяльності компаній;

Теплоізоляція з природного каменю вулканічного походження ROCKWOOL - це один з небагатьох промислових продуктів, що мають позитивний енергетичний баланс. За час своєї експлуатації теплоізоляція ROCKWOOL економить енергії в 100 разів більше, ніж було витрачено на її виробництво і транспортування. Грамотна теплоізоляція може підвищити енергоефективність будівлі до 80%. При цьому, наприклад, термін окупності теплоізоляції інженерних мереж становить трохи більше одного місяця. Вся продукція з кам'яної вати ROCKWOOL на 100% переробляється.

Екологічність виробництва та продукції підтверджується і Екологічної декларацією продукції (EPD, Environmental Product Declaration) - докладним звітом про склад, властивості продукції і її вплив на навколишнє середовище в процесі всього життєвого циклу, включаючи виробництво, повторне використання та можливість утилізації Екологічна безпека рішень підтверджена сертифікатом EcoMaterialAbsolute . Застосування продукції дозволяє підвищити рейтинг екологічності будівель за міжнародними системами оцінки.


[1] https://www.un.org/sustainabledevelopment/sustainable-development-goals